Filozofia a koncepcja nauki w ujęciu Stanisława Ossowskiego - Chałubiński, Mirosław (Zielona Góra: Lubuskie Towarzystwo Naukowe)
W niniejszym referacie Autor koncentruje się na rekonstrukcji socjokulturowej koncepcji nauki, której zarysy znaleźć można w pismach Stanisława Ossowskiego. Interesują go jej założenia oraz kontekst ich powstawania i społecznego funkcjonowania.
Keywords: Ossowski, Stanisław (1897-1963); koncepcje; filozofia - 20 w.; nauka