TY - GEN A1 - Węgorowska, Katarzyna A2 - Sztyber, Radosław - red. nacz. PB - Zielona Góra: Uniwersytet Zielonogórski, Instytut Filologii Polskiej N2 - Cuisine is an integral element of any also Polish, culture. This article is a linguistic­culturological reflection on Polish Borderlands` dishes and beverages (e.g. kutia ?wheat grain, poppy seeds and honey dish`, kumpiak "cured ham", mamałyga "maise fluor porridge", nadzianka "potato stuffed intestines", strudel, paska "Easter bread", "sosnówka" "pine liqueur") which are a part of regional "melting pot of flavors", and therefore the "culinary melting pot" of Ziemia Lubuska region. L1 - http://www.zbc.uz.zgora.pl/Content/58534/9_wegorowska_jezykowe.pdf L2 - http://www.zbc.uz.zgora.pl/Content/58534 KW - kulinaria KW - język KW - kultura KW - Kresy Wschodnie KW - Ziemia Lubuska KW - cuisine KW - language KW - culture KW - Polish Eastern Borderlands T1 - Językowe i kulturologiczne wyróżniki kresowych kulinariów utrwalone w wybranych regionalnych opracowaniach o Ziemi Lubuskiej = Linguistic and culturological characteristics of Polish Borderlands cuisine preserved in selected regional studies on Ziemia Lubuska region UR - http://www.zbc.uz.zgora.pl/dlibra/docmetadata?id=58534 ER -