Wyznaczanie i ocena rozwiązań polioptymalnych na przykładzie wybranego układu technicznego - Białas-Heltowski, Krzysztof
In order to meet high demands concerning products methods of multiobjective optimization are used. It results in a set of compromise solutions.
Keywords: projektowanie wspomagane komputerowo; podejmowanie decyzji; optymalizacja wielokryterialna; analiza skupień; planowanie eksperymentu; powierzchnie odpowiedzi; analiza wrażliwości; algorytm genetyczny