Powódź w 1997 roku na ziemi lubuskiej = Wasserflut 1997 in ziemia lubuska (Lebuser Land) - Zawadka, Marek (Zielona Góra: Wydawnictwo Wyższej Szkoły Pedagogicznej)
Wegen der Wasserflut in Lebuser Land mussten die Einwohner aus 98 Ortschaften evakuiert werden, davon aus 74 in der Wojewodschaft Zielona Góra (Günberg) und aus 24 - in der Wojewodschaft Gorzów (Landsberg).
Keywords: czasopismo; czasopismo akademickie; Ziemie Zachodnie; stosunki polsko-niemieckie; pogranicze polsko-niemieckie; historia