Właściwości centrów paramagnetycznych kompleksów dopa-melaniny z kanamycyną i jonami miedzi(II) - Kozdrowska, Lidia
This work comprises the study of DOPA-melanin complexes with kanamycin and copper(II) ions.
Keywords: EPR; DOPA-melanina; centra paramagnetyczne; stany trypletowe; Cu(II)